Vasaloppet Vinterveckan

Uppdraget

Vasaloppet är världens äldsta, största och längsta skidlopp. Första loppet arrangerades 1922 och den klassiska 90 km långa sträckan mellan Berga by i Sälen till Mora var länge det enda loppet. I dag omfattar vinterveckan nio olika lopp på tio dagar med olika distanser för alla åldrar.

Sedan 2009 arrangeras lopp under sommaren med disciplinerna cykling, och löpning. 2010 lockade alla arrangemangen sammanlagt över 65000 anmälda. Vasaloppet ägs gemensamt av Sälens IF och IFK Mora Idrottsallians. Överskottet av arrangemangen går oavkortat tillbaka till ägarnas idrottsverksamhet och ett femtiotal föreningar som ställer upp med 3500 funktionärer.

Vår Lösning

Amtech har ett nära samarbete med Vasaloppet och levererar utrustning både under vintern och sommaren.  På starterna i Sälen och Oxberg samt på vätskekontrollerna i spåret har vi ljudanläggningar och tekniker. Under tävlingarnas gång ansvarar vi för och levererar kommunikationsradiolösning till sjukvården, spårningspatruller och slutpatruller.

På sommaren i samband med Cykelvasan arrangeras en mässa för cyklister, mässan är placerad i Lindvallen i Sälen och dit levererar vi scener, ljud, belysning i tält, TV apparater, trossportaler med mera. På vintern finns en av Sveriges största mässor i målet i Mora och dit levererar vi scen, ljud, ljus, LED skärmar, takbelysning samt ström och TV-apparater till alla utställare.

Posted in: