Ljus

Ljusteknik

För att kunna skapa rätt ljus vid rätt tillfälle så krävs det att man har en mängd olika verktyg för att kunna hantera olika situationer. Att ljussätta en mässa i ett evenemangstält är inte samma sak som att få ett jubileum i en ishall att få den rätta mysiga stämningen och det är just därför vi har så många olika modeller av lampor och ljusbord på vårat lager.

Utrustningen vi använder består bland annat av:

Konventionella armaturer
Här har vi PAR-kannor som är de vanligaste lamporna för liveuppträdanden, om det är teater eller en revy som ska ljussättas så är fresnellstrålkastare  och profilstrålkastare de vanligaste armaturerna.

Elektronik
Vi har elcentraler och dimrar som gör att vi får ut ström till och kan styra våra lampor via ljusborden.

Rörliga armaturer
Med hjälp av våra rörliga armaturer som styrs av ljusborden så kan vi skapa otroligt effektfulla ljussättningar på både små och stora scener.

LED-armaturer
De senaste lamporna med LED är både energisnåla, har lång livslängd, låg värmeutveckling och kan visa ett oändligt antal olika färger.

Laser
Ibland krävs ett riktigt starkt och effektfullt ljus och då kan vi använda oss av våra lasereffekter.

Ljusbord
Ljusborden har vi till våra dimrar och rörliga lampor för att kunna programmera ljuset i olika färger och olika rörelser.

Rökmaskiner
För att ljuset ska synas på rätt sätt i luften så använder vi oss av olika typer av rökmaskiner som antingen ger en tjockare rökeffekt eller skapar en svag dimma som knappt märkbart fyller lokalen.

Utomhusarmaturer
En del av våra armaturer år IP klassade för att kunna stå ute oavsett årstid och väderlek.