Ljud

Ljudanläggningar som låter bra!

Sedan starten 1993 har ljudanläggningar legat oss varmt om hjärtat då det är det viktigaste för att ditt evenemang ska bli lyckat. Vi har flera olika ljudanläggningar i olika storlekar så att vi kan välja de produkter som passar bäst för just ditt evenemang. Vi jobbar enbart med märken som är välkända i branschen för sin driftsäkerhet och efter över 20 år i branschen har vi koll på vad som gäller.

Vi kan erbjuda hyra under både korta och långa perioder och om ni vill så följer någon av våra utbildade tekniker med ut och monterar och sköter utrustningen under ert event.

Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta oss för en förutsättningslös diskussion.

Olika områden vi har produkter inom:

Mindre ljudanläggningar
Mindre enkla och smidiga anläggningar för upp till cirka 100 personer, använd dem till t.ex. discot, bröllopet, konferensen eller talaren. Vi kan köra ut, montera och sköta om anläggningen eller också kan ni hämta den på vårat lager och sköta den själva.

Medelstora ljudanläggningar
Våra mellanstora anläggningar fungerar för upp till cirka 500 personer och då handlar det om större fester och uppträdanden av liveband. Vi har flera olika system som sitter i färdigkopplade rackar för att vara enkla att handha för vem som helst men vi skickar naturligtvis gärna med en tekniker som hjälper er under genomförandet.

Stora ljudanläggningar
De största anläggningarna vi har bygger på line-array teknik och fungerar för en publik på flera tusen personer,  de systemen kan skicka ljudet långa sträckor utan att det förlorar i ljudstyrka och används vid såväl liveuppträdanden som sportevent både inomhus och utomhus. Anläggningarna skräddarsys efter lokalens och evenemangets förutsättningar och här krävs att en erfaren ljudtekniker är med för att det ska fungera och låta bra.

Distribuerade ljudsystem
Om ljudet ska spridas över ett stort område så har vi även möjligheten att koppla ihop många mindre högtalare och därigenom få en jämn spridning på ljudet över ett större område. Ett sådant system används vid t.ex. utomhusevent eller i stora hallar då ljudet skall vara jämnt fördelat över stora ytor. Ett distribuerat ljud spelar inte lika högt som ett ”line-array” system men är förstavalet vid t.ex. speakerljud där man även vill ha ett bra ljud när man kör bakgrundsmusik.

Mixplatser och multisystem
På vårat lager finns både analoga och digitala mixerbord i alla storlekar och vi hjälper dig att välja rätt storlek för det du ska göra med mixerbordet. Du hittar bland annat mixerbord för DJs eller andra enklare mixerbord om du bara vill koppla in en dator/telefon och en mikrofon.

Mikrofoner och headset
I vårat sortiment hittar du mikrofoner från flera välkända märken såsom Shure, Sennheiser och AKG. Vi har flera olika sorters mikrofoner som fungerar till instrument, kör, tal och sång så att det blir rätt mikrofon vid rätt tillfälle. Om du vill kunna använda mikrofonerna trådlöst så har vi även där ett brett sortiment att välja på och kan ordna allt från enskilda system till större system där många trådlösa mikrofoner används samtidigt.

Monitorsystem
När ett band uppträder krävs ett bra scenljud för att de ska trivas och göra bra ifrån sig. Vi har flera olika modeller av högtalare för scenljud från t.ex. Nexo och Yamaha och vill du ha trådlöst scenljud direkt i en öronsnäcka så kör vi ”in-ear” system från branschledaren Sennheiser.

Övrig ljudutrustning
Kontakta oss så kan vi berätta mer om vår utrustning. Vi tillhandahåller t.ex. en mängd olika typer av stativ för högtalare och mikrofoner och vill du mäta ljud så har vi utrustning för det också.