Schneider Electric – Wibe Sweden

Digital skyltning

Uppdraget

Wibe sökte ett system för att snabbt och enkelt kunna nå ut med information till personal och besökare. Det var viktigt att alla skulle få samma information samtidigt, dessutom skulle budskapet kunna schemaläggas för att presenteras ett visst datum och klockslag.

Systemet och dess mjukvara fick inte ha några löpande kostnader efter att installationen var klar och det skulle vara framtidssäkert, flexibelt och utbyggbart. Hanteringen av informationen skulle kunna hanteras av vem som helst på företaget och enkelt kunna schemaläggas för att visas på valfri tid och datum.

Vår Lösning

Vi skapade ett system som mötte de kriterier som ställdes, informationsskärmar med mediaspelare monterades på flera platser i deras fabrik och ett trådlöst nätverk upprättades för att enkelt få ut informationen till mediaspelarna. Den trådlösa kopplingen till mediaspelarna gör att det blir enkelt att komplettera med fler mediaspelare och skärmar i framtiden. I receptionen installerades en PC med ett styrprogram där allt presentationsmaterial (ljud, bild, text och film) läggs upp i olika presentationer som sedan kan skickas ut till mediaspelarna. I programmet ser man alla mediaspelarna och kan hantera dem enskilt eller flera samtidigt. De som guidar besökare i fabriken kan enkelt generera meddelanden och starta presentationer direkt med sin mobil eller Ipad vid varje skärm.

Förutom presentationsskärmarna levererades utrustning till en filmstudio (filmkamera, greenscreen, mikrofoner, ljussättning mm) där personal och gäster bjuds in för olika reportage. Totalt finns där idag idag 10st skärmar över hela området och det planeras för fler.

Posted in: